skip to Main Content

Wat kunnen we samen?

Wie denkt er mee?

De komst van een kind met een (ernstige)beperking zet het leven van ouders (en familieleden) op zijn kop. Ineens ziet de toekomst er anders uit en is opvoeden geen tijdelijke zaak meer. Dat voorbereiden en omgaan met een ander toekomstperspectief is lang niet altijd eenvoudig. Maar met hulp van de omgeving is het mogelijk hier goed mee om te gaan. Zowel in het belang van degene die een beperking heeft als in het belang van ouders en andere familieleden is het verstandig hier zo open mogelijk in te staan en mensen in de omgeving de gelegenheid bieden mee te denken en mee te helpen.

Netwerk Rondom

Maar wat als je het als ouder niet meer zelf kunt doen? Wie neemt het dan van je over? Hoe worden zaken die je als ouder belangrijk vindt en waar je kind aan hecht, voortgezet? En wat is dat dan precies? En wie houdt daar oog op?

Deze vragen stellen de initiatiefnemers van Stichting Netwerk Rondom. Het antwoord op deze vragen wordt beschreven in een overdraagbaar zorgtestament.

Nu regelen, nu rust,  straks rust

Wij van NeBeK hebben ons de zelfde vragen gesteld, maar dan op het gebied van geldzaken. Hiervoor hebben wij het gemoedrustplan ontwikkeld. Hierin kunnen de essentiële wensen en gedachten concreet vastgelegd worden waardoor alle betrokkenen volledig en juist geïnformeerd kunnen worden voor het geval dit noodzakelijk is.

Dezelfde missie en visie

Toen we met elkaar in gesprek kwamen was de verbazing groot dat onze missie en visie nagenoeg gelijk waren. Wat is het heerlijk om het zorgtestament en het financieel levenstestament gezamenlijk aan te kunnen bieden aan onze doelgroep.

Telkens worden we enthousiast als we samen met ouders van gehandicapte kinderen in gesprek gaan. En het mooie is dat we deze ouders altijd aanzetten tot acties die rust brengen naar de toekomst.

Back To Top