skip to Main Content

NeBeK’s Gemoedsrustplan

Nu regelen. Nu rust. Straks rust.

Wie regelt uw geldzaken als u dat zelf niet meer wilt of kunt doen? Het Gemoedsrustplan van NeBeK helpt, vooral in kwetsbare tijden. Zo zorgt u er voor dat alle financiële beslissingen nu en in de toekomst volgens uw wensen genomen worden.

Veel mensen hebben in een testament vastgelegd wat er met hun bezittingen en financiën moet gebeuren na hun overlijden. Heeft u er wel eens bij stilgestaan hoe het gaat als u tijdens uw leven niet meer zelfstandig voor uw geldzaken kunt zorgen? Door dementie of een andere ziekte, een ongeval of scheiding kan het noodzakelijk zijn dat anderen financiële beslissingen voor u nemen. Dat kan een familielid zijn of een vriend. Soms wijst de rechtbank iemand aan. Weet diegene wat u belangrijk vindt en waar al uw paperassen liggen? Kunt u er van op aan dat alles verloopt zoals u dat wilt?

Geen zorgen

Vaak komt een ziekte of ongeval onverwacht. U heeft dan ineens veel aan uw hoofd. Geld mag dan ‘maar geld’ zijn, uw geldzaken kunnen u op zo’n moment veel zorgen geven. Om deze zorgen te voorkomen is er Het Gemoedsrustplan. Het Gemoedsrustplan helpt u alle belangrijke financiële zaken op een rij te zetten. U legt vast wie er namens u beslissingen mag nemen als u dat zelf niet meer kunt of wilt. En wat er vanaf dat moment met uw geldzaken en bezittingen gebeurt.

Direct rust

Het opstarten van het Gemoedsrustplan kost u slechts een paar minuten. U kunt zich eenvoudig aanmelden via onderstaande knop. Daarna ontvangt u een certificaat en een pasje. Vanaf dit moment heeft u toegang tot het gehele pakket aan financiële en administratieve dienstverlening van NeBeK. U kunt uw financiële huishouding geheel of gedeeltelijk aan NeBeK overdragen. U geeft zelf, met één telefoontje, aan per wanneer u dat nodig vindt. Die zekerheid geeft rust. Nu en straks. Die gemoedsrust is, om in geldtermen te spreken, onbetaalbaar.

Zo spaart u binnen Het Gemoedsrustplan

Het Gemoedsrustplan kost € 99,- per jaar. Het grootste deel daarvan, 75%, reserveert u in uw persoonlijke NeBeK-tegoed.  Uw tegoed kunt u – per direct of in de toekomst – gebruiken voor alle financiële dienstverlening van NeBeK. Daartoe behoort ook de mogelijkheid om uw testament door NeBek te laten uitvoeren. (NeBek treedt dan op als executeur-testamentair).

Pluspunten

Kiest u voor het NeBeK Gemoedsrustplan met het bijbehorende Financieel Levenstestament, dan weet u zeker dat uw geldzaken ook in de toekomst volgens uw wensen geregeld worden. Dat heeft veel voordelen:

 • Op orde. Wij helpen u nadenken over uw financiële en zakelijke situatie, wensen en toekomst. Alleen al het ordenen en plannen, en het weten wie later namens u beslissingen neemt, geeft veel rust.
 • Alle tijd. Voor het nemen van de belangrijke beslissingen over uw toekomst, heeft u alle tijd. Gebruik die tijd goed. Onze ervaring is dat tijd en aandacht ontbreken op het moment dat u de financiën noodgedwongen uit handen moet geven, bijvoorbeeld door ziekte.
 • Goed advies. De expertise van NeBeK staat per direct tot uw beschikking. Wij adviseren u graag bij het nemen van beslissingen over uw financiële toekomst.
 • Flexibel. Veranderen uw wensen? Dat is geen enkel probleem. U kunt uw gegevens ten allen tijde zelf wijzigen.
 • Controle. U kunt uw dossier voortdurend inzien. Zo heeft u altijd zelf de controle over uw geldzaken.
 • Actie. Wij komen in actie zodra u niet meer zelf voor uw geldzaken kunt zorgen. Maar eerder kan ook. Als u nog wel bij machte bent om uw financiën zelf te regelen, maar daar geen tijd voor (of zin in) heeft, helpen wij u graag.

NeBeK’s

Gemoedsrustplan

Wat krijgt u er voor?

Stappenplan Gemoedsrustplan:

 1. Ontvangst Certificaat Gemoedsrustplan met pas voor direct toegang tot NeBeK
 2. Begeleiding naar het opmaken van een Financieel Levenstestament
 3. Begeleiding naar het opmaken van een Zorg Levenstestament
 4. Begeleiding naar de registratie van relevante verzekeringspolissen
 5. Begeleiding naar de registratie van inlogcodes en wachtwoorden
 6. Advies inzake online registratie belangrijke documenten
 7. Begeleiding naar het opmaken van een relevante adressenlijst
 8. Periodieke attentie of alle documenten inhoudelijk nog juist zijn of aanpassing behoeven
 9. Indien gewenst, benoeming NeBeK als (achtervang-)vertrouwensorganisatie ter behartiging van uw financiële belangen
 10. Indien gewenst, benoeming NeBeK als controle-instantie voor uw financiële vertrouwenspersoon zodat uw belangen met zekerheid juist uitgevoerd worden volgens uw wensen

Door nu te starten met het Gemoedsrustplan begeleidt NeBeK u in het op orde brengen en houden van uw gegevens. Wij attenderen u per kwartaal op te ondernemen stappen om uiteindelijk alle essentiële gegevens vast te leggen. Wij doen dit in stappen. U werkt in alle rust aan de vastlegging van belangrijke beslissingen over uw toekomst. En dit doet u op momenten dat alles nog goed gaat. Wacht niet tot u het niet meer zelf kan bepalen en het te laat is.

De Gebruiksovereenkomst vindt u hier.

De Snelle Start Gebruikershandleiding vindt u hier.

Hebt u aanvullende vragen?

Neem contact op met ons en laat u informeren

Back To Top