skip to Main Content

Bewindvoering dementie

Dementie

Dementie is een verzamelnaam voor verschillende ziekten, zoals de ziekte van Alzheimer of de ziekte van Parkinson.  Al deze ziekten hebben gemeenschappelijk dat de hersenen niet meer goed functioneren en dat ze informatie niet meer goed kunnen verwerken. Zelfstandig beslissen gaat steeds moeilijker en de financiële toekomst wordt onzeker. Bij dementie verandert veel. Mag er nog zelfstandig in een auto worden gereden? Moet er nagedacht worden over opname in een verpleeghuis? Hoe moeten de geldzaken worden geregeld?

Duizend vragen en meer

Mensen die getroffen worden door dementie zijn niet meer in staat om de financiële gevolgen van hun handelen te overzien. Het tijdig herkennen van deze ziekte is daarom belangrijk. Nu al nadenken over de wensen zorgt ervoor dat de geldzaken in de toekomst goed geregeld worden. NeBeK helpt u bij het maken van de juiste keuzes. Wie mag straks de financiële beslissingen nemen? Wie helpt bij het opstellen van uw belastingaangifte? Wie regelt uw bankzaken? Wie houdt toezicht op uw vermogen? Welke vormen van financiële ondersteuning moeten worden geregeld?

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op met ons en laat u informeren

Waarom NeBeK ?

Dementie raakt steeds meer mensen. Momenteel hebben 270.000 mannen en vrouwen in Nederland een vorm van deze ziekte. Helaas is er nog geen medicijn voor deze ziekte. Het beheren van geldzaken is bij gezonde mensen al een behoorlijke taak, voor mensen die leiden aan dementie wordt dit een onmogelijke opgave. Door afnemende geestelijke gezondheid komt de relatie alleen maar meer onder druk te staan. Hoe sociaal-voelend uw naaste ook was, u merkt daar steeds minder van. En dan die geldzaken! Komt dat wel goed?

De oplossing:

Het gemoedsrustplan

NeBeK heeft voor u een oplossing. Dankzij het gemoedsrustplan gaat u nadenken over uw financiële situatie en regelt u nu dat uw geldzaken ook straks volgens uw wensen geregeld worden. We zeggen niet voor niets: “Nu regelen. Nu rust. Straks rust!”

Back To Top