skip to Main Content

PGB beheer door bewindvoerder

NeBeK, dé expert in PGB bewindvoering

Is er sprake van een persoonsgebonden budget (PGB) en is het daarbij noodzakelijk dat het PGB beheer door een bewindvoerder moet worden uitgevoerd? Dan is het goed om te weten dat het Nederlands Bewindvoeringskantoor (NeBeK) door de rechtbank is aangewezen als professioneel bewindvoerder. Het is dus een prettig idee dat ons kantoor u of iemand in uw kennissenkring kan bijstaan bij deze lastige zaken. Met een PGB kunt u zelf de benodigde zorg inkopen. Daarbij moeten echter de nodige beslissingen worden genomen en uitgaven worden verantwoord. NeBeK neemt u dit als expert in PGB bewindvoering uit handen.

Zorg minder met PGB beheer door bewindvoerder

Wanneer moet worden overgegaan op PGB beheer door een bewindvoerder, kunnen wij optreden als iemands wettelijke vertegenwoordiger. Deze kan namens de betrokken persoon onder meer zorgovereenkomsten ondertekenen, evenals urenbriefjes en declaraties van zorgverleners. NeBeK controleert of facturen zorgvuldig zijn opgesteld, zodat ze naar de uitkerende instantie kunnen worden gestuurd. Daarmee nemen we deze extra zorg uit handen.
Het komt ook voor dat mensen om psychische redenen niet meer in staat zijn om zaken rond het persoonsgebonden budget te regelen. Wanneer iemand bijvoorbeeld gediagnosticeerd wordt met dementie, wordt het lastig om financiële kwesties met de juiste zorg te regelen. Ook in die situatie verzorgen wij zorgvuldig én professioneel PGB beheer en bewindvoering.

Het initiatief voor NeBeK in Den Bosch werd zo’n tien jaar geleden genomen door vier gedreven ondernemers, afkomstig uit diverse werkgebieden en met vele jaren ervaring in onder meer PGB bewindvoering. Zij werden in deze markt geconfronteerd met veel onduidelijkheden en hebben daarom als missie om hun vak op een hoger niveau te brengen. Zo is de organisatie van NeBeK anders dan van de meeste bewindvoerderskantoren. De backoffice opereert gescheiden, namelijk landelijk en centraal. Hierdoor wordt de kans geminimaliseerd op dubieuze praktijken, waarmee deze branche helaas regelmatig wordt geconfronteerd. Bovendien optimaliseert deze werkwijze onze kennis op verschillende deelgebieden.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op met ons en laat u informeren

Gezocht: PGB beheer bewindvoering. Gevonden: NeBeK

U zocht op ‘PGB beheer bewindvoering’ en bent niet voor niets op de website van NeBeK uitgekomen. Wij durven de stelling aan dat we de beste professionele bewindvoerder van Nederland zijn. Op diverse essentiële werkgebieden, onder meer als het gaat om PGB beheer door een bewindvoerder, hebben wij de kennis en ervaring om de belangen van onze cliënten maximaal te behartigen. U kunt hier contact met ons opnemen.

Waarom
NeBek Bewindvoering

Back To Top