skip to Main Content

Tarieven

Tarief Gemoedsrustplan

Het Gemoedsrustplan kost € 99,- per jaar. Het grootste deel daarvan, 75%, reserveert u in uw persoonlijke NeBeK-tegoed. Uw tegoed kunt u – per direct of in de toekomst – gebruiken voor alle financiële dienstverlening van NeBeK (zie onderstaand).

Direct na afronding van uw aanmelding betaalt u via iDeal het eerste jaarbedrag van € 99,-. Vervolgens incasseren wij jaarlijks de kosten van uw Gemoedsrustplan.

Tarieven Bewindvoering

Een persoon die onder bewind gesteld wordt zal aan de bewindvoerder de kosten voor bewindvoering moeten betalen. Indien hier geen middelen voor aanwezig zijn kan er in vele gevallen een verzoek bij de Gemeente ingediend worden om de kosten van de bewindvoering vergoed te krijgen. Dit valt onder de regelgeving van de bijzondere bijstand.

Indien sprake is van een mogelijke vergoeding door de Gemeente zal NeBeK deze aanvraag indienen bij de Gemeente.

De kosten voor bewindvoering die NeBeK B.V. hanteert zijn de landelijk vastgelegde tarieven.

Tarieven professioneel bewindvoering 2020 (bron: Staatscourant)
(prijzen zijn inclusief btw)
 

Standaard beloning (per maand)

 

 

116,26

Aanvullende beloning bij problematische schulden (per maand)    34,18
Aanvangswerkzaamheden (éénmalig)  657,03
Aanvangswerkzaamheden vooraf gegaan door budgetbeheer (éénmalig)  492,47
Verhuizing/verkoop/ontruiming woning (éénmalig)  410,19
Beheer Persoonsgebonden budget (PGB) (jaarlijks)  614,68
Opmaken eindrekening & -verantwoording (jaarlijks)  246,84
Uurtarief bij extra werkzaamheden    82,04

 

Iedere professionele bewindvoerder confirmeert zich aan deze landelijk vastgelegde tarieven bewindvoering. Hiermee zijn de kosten van bewindvoering gelijk voor iedereen.

De keuze voor een bewindvoerder hoeft dus niet gemaakt te worden op basis van de goedkoopste bewindvoerder, maar kan gemaakt worden op basis van de beste bewindvoerder. Het bewindvoerderskantoor dat u het gevoel geeft uw belang of dat van uw naaste het beste te kunnen dienen, moet het kantoor van uw keuze zijn.

Tarief executeur-testamentair/afwikkelingsbewindvoerder

NeBeK is ook benoembaar tot executeur-testamentair/afwikkelingsbewindvoerder. De kosten bedragen 1% van het vermogen op het moment van overlijden met een minimum van € 6.000,-.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op met ons en laat u informeren

NeBeK staat voor kwaliteit. Wij zijn door de Rechtbank aangesteld als professioneel bewindvoerder. We hanteren de jaarlijks landelijk vastgestelde tarieven. Wij maken een splitsing tussen de bewindvoerder die contact heeft met de cliënten en de back-office van NeBeK die de communicatie met derden verzorgt en de geldstromen blijft controleren. Wij zijn hiermee uniek in de wereld van bewindvoering en zorgen zo voor de juiste functiescheidingen. Daarnaast gaan we gebruik maken van het blockchain principe. Dit teneinde volledige inzichtelijkheid te verschaffen middels blockchain technieken in de geldstromen.

Back To Top